STILL WATER STONE

Jeg har igennem et par år spillet med i en trio: Still Water Stone. Det forlyder at jeg er Stone, men det har jeg nu aldrig selv indvilliget i. Vi er alle tre komponister, og de to andre er rigtigt gode musikere: Rachel Yatzkan synger og spiller på saxer, klarinet, duduk og blikfløjte og Morten Ginnerup spiller klaver, elektriske tangenter og cajun. Og jeg laver noget elektrisk støj og klang, med udgangspunkt i den lyd som de to musikere frembringer.
Vi startede med udgangspunkt i jazz, men har bevæget os hen imod mere meditativ musik, tit med udgangspunkt i klange og skalaer fra mellemøsten.

Rachel Yatzkan

Vi har indspillet en del numre efterhånden – nogle af dem kan høres/ses på hjemmesiden nu, de andre – som vi har indspillet i juni/18 – kommer op i løbet af sommeren. Efter disse indspilninger har vi igen udviklet nye numre, og inddraget numre som er skrevet for lang tid siden. For eksempel en meget smuk vuggesang fra Rachel’s opera, og en sang fra et musikdramatisk værk som jeg skrev i 1991.

Yamaha 01v96

Jeg har ændret mit live-setup på grund af bandet, jeg følte at jeg har brug for flere knapper og en mere umiddelbar måde at arbejde live på. Og jeg har brug for at computeren kommer ud af billedet, så den ikke står mellem mig og de andre musikere og/eller publikum.  Det er nok en proces som kommer til at vare lang tid, for mange af de ideer, jeg har, kræver at jeg bygger nogle controllere selv. Men jeg har fået rygraden i setup’et: Yamahas gamle digitale pult, 01v96 Ver2. Det er en dejlig maskine, som jeg købte rystende billigt. Gamle rygter siger at Yamahas digitalpulte lyder metallisk, men det gælder i hvert fald ikke denne.
Den har masser af indgange, hvilket et godt når vi spiller live. Den har motoriserede fadere, og det er rendyrket blær. Den har fire effektmaskiner, og selvom de ikke er fantastiske, så er de absolut brugbare. Den har digital ind/ud til mit lydkort, så jeg slipper med en gang konvertering fra analog til digital.

Den pult bliver styret af computeren, som bliver styret af de controllere, jeg har – lige for tiden to. Jeg planlægger at bygge flere controllere selv, hvor jeg vil bruge små joysticks og afstandssensorer. Mere om det i  en senere post!
Og mere om Still Water Stone her.