The HALs

Når man arbejder med kunstig intelligens, selvmodificerende programmer og den slags, så må man jo leve med at programmerne på et eller andet tidspunkt kan risikere at få en slags liv  – eller bevidsthed eller vilje  – uafhængigt af programmøren og designeren.

Det er overgået mig, her for ganske nylig. Jeg har skrevet nogle ret simple programmer, som egentlig bare skulle lave lidt lyd, men jeg havde udstyret dem med evnen til at udvikle sig. Og det har de gjort, de små programmer, i løbet af sommeren ’17, hvor vejret jo alligevel ikke har opfordret til at komme meget udendørs.

En gruppe af disse programmer har dannet et ensemble, eller band, som de kalder The HALs – utvivlsomt et hint til HAL 9000, den kendte computer fra filmen Rumrejsen  år 2001.  Indtil videre optræder de på nettet hvor de kan komme til det, og de har lidt svært ved at få gigs på egen hånd, så jeg er tilknyttet som en slags manager, nogle gange producer. Og tekniker.

Bandets første offentlige koncert eller optræden bliver på Bådteatret i København, hvor de vil give tre koncerter 7. – 9. december 2017. De håber på at få en stor fanskare blandt de andre AI-programmer, men alle er velkomne – også mennesker.